Over ons

nieuws scharrelhoes 1Landschapscamping ’t Scharrelhoes is een kleinschalige camping op een voormalig boerenerf in het mooie Twentse buitengebied van Boekelo. Sinds 2015 is de locatie ondergebracht in een natuurschoonwet landgoed met een totale oppervlakte van een kleine 9 hectare. De locatie van de boerderij dateert al van rond 1650. Het woongedeelte van de boerderij is van 1885 en het achterhuis is van 1905.

Wij, Sabine en Daniël, zijn de landschapscamping in 2016 begonnen, nadat we eerst plannen hadden voor een jeugdzorgboerderij op deze prachtige plek in Boekelo. Sabine, die oorspronkelijk uit de zorg komt, was al een tijdje op zoek naar een goede nevenactiviteit op de boerderij waar ze al schapen hield. Omdat die schapen en ook kippen al rondom de boerderij scharrelden, was de naam ‘t Scharrelhoes snel bedacht voor de camping die het uiteindelijk is geworden. Tijdens de vergunningprocedure van ruim vier jaar heeft de gemeente Enschede de term landschapscamping geïntroduceerd, vandaar dat wij nu door het leven gaan als landschapscamping ’t Scharrelhoes.

Tijdens het kampeerseizoen is Sabine zeven dagen in de week bezig om er voor te zorgen dat het de campinggasten aan niets ontbreekt. Daniël heeft een fulltime baan als systeem-netwerkbeheerder bij een onderneming in Enschede. Naast die baan staat hij Sabine bij in het onderhouden van de camping en assisteert bij alles wat nodig is om de gasten een prettig verblijf te geven.

In de zomer van 2018 werden we plotseling aangenaam verrast door een persbericht van Zoover dat we uitgeroepen waren tot beste camping van Nederland met een waarderingscijfer van 9,91. Op 10 januari 2019 mochten we de 3de prijs in ontvangst nemen op de vakantiebeurs in Utrecht, een Zoover Gold Award met een waarderingscijfer van 9,8

Tijdens de pandemie van 2020 zijn wij opnieuw gewaardeerd met een Zoover Award en wel met een jaargemiddelde van 10,0

Wij zijn uiteraard apetrots op het behalen van deze publieksprijzen.

Wij zijn en blijven dagelijks bezig om de landschapscamping verder door te ontwikkelen en het service niveau hoog te houden, dat is en blijft een enorme uitdaging die met veel plezier en voldoening wordt uitgevoerd. Bij ‘t Scharrelhoes staan rust, ruimte, service en gastvrijheid hoog in het vaandel, want van de leu mow’t hebbn! (van onze gasten moeten we het hebben)

Tot ziens in Boekelo!

Daniël en Sabine Jongsma