Rustpunt 't Scharrelhoes

Rustpunten zijn gastvrije pauzeplekken voor recreanten, te vinden langs wandel- en/of fietspaden, op een boerenerf of bij een particulier op het platteland. Recreanten kunnen er uitrusten, de meegebrachte boterham opeten en zelf een kopje koffie of thee zetten met de aanwezige voorzieningen daarvoor. De kopjes koffie, thee, frisdrank, ijs en koeken en andere lekkernijen zijn tegen een kleine vergoeding te nuttigen. Elektrische fietsen kunnen tussentijds worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk.

In heel Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Friesland, Drenthe, Laag Holland en West-Friesland zijn inmiddels bijna 600 Rustpunten actief. Rustpunten zijn bij uitstek geschikt om de open plekken tussen horecagelegenheden op te vullen, het is een aanvulling op het bestaande horeca-aanbod. Een Rustpunt ligt daarom op minstens twee kilometer van een bestaande horecavoorziening.

Rust oe ewm

RustPunt en landschapscamping 't Scharrelhoes ligt aan de LF15 Boerenlandroute Alkmaar - Enschede en heel dicht bij de LF4 Midden-Nederlandroute Den Haag - Enschede.

Voor de fietsers en wandelaars ligt het rustpunt en landschapscamping net iets buiten de bebouwde kom van Boekelo tussen knooppunt 39 en 33.