Rustpunt 't Scharrelhoes - per 2021 gesloten en per 2022 verplaatst naar nieuwe locatie

Rustpunten zijn gastvrije pauzeplekken voor recreanten, te vinden langs wandel- en/of fietspaden, op een boerenerf of bij een particulier op het platteland. Recreanten kunnen er uitrusten, de meegebrachte boterham opeten en zelf een kopje koffie of thee zetten met de aanwezige voorzieningen daarvoor. De kopjes koffie, thee, frisdrank, ijs en koeken en andere lekkernijen zijn tegen een kleine vergoeding te nuttigen. Elektrische fietsen kunnen tussentijds worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk.

In heel Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Friesland, Drenthe, Laag Holland en West-Friesland zijn inmiddels bijna 600 Rustpunten actief. Rustpunten zijn bij uitstek geschikt om de open plekken tussen horecagelegenheden op te vullen, het is een aanvulling op het bestaande horeca-aanbod. Een Rustpunt ligt daarom op minstens twee kilometer van een bestaande horecavoorziening.

Landschapscamping 't Scharrelhoes heeft een besluit genomen om tijdens de COVID-19 pandemie, de toeloop van extra mensen bovenop de campinggasten op het terrein en in de gebouwen tegen te gaan. Er is besloten om het RustPunt in 2020 niet te openen i.v.m. de veiligheid van de campinggasten en de rustpuntbezoekers. In 2020 is gebleken dat binnenlands kamperen enorm in de lift zit en dat dit hoogstwaarschijnlijk voor 2021 ook de trend gaat worden. Omdat wij de veiligheid van alle campinggasten en bezoekers hoog in het vaandel hebben staan, is er besloten om per 2021 het RustPunt definief te sluiten. Het RustPunt is in 2022 op een nieuwe locatie geopend op een steenworp afstand van de camping, aan de Keizerweg 12 bij Bed & Breakfast de Endskamer. Voor meer informatie over deze locatie zie www.de-endskamer.nl

Rust oe ewm

Landschapscamping en voormalig RustPunt 't Scharrelhoes liggen heel dicht bij de LF4 Midden-Nederlandroute Den Haag - Enschede.

Voor de fietsers en wandelaars ligt de landschapscamping net iets buiten de bebouwde kom van Boekelo tussen knooppunt 39 en 33.