Dorpen & steden

Landschapscamping ’t Scharrelhoes is zeer centraal gelegen voor het ontdekken van diverse steden en dorpen binnen een fietsafstand van 30 minuten.

Enschede

Enschede is met 158.000 inwoners het grootstedelijk hart van Oost-Nederland. Het is een ondernemende en tolerante leefstad met ruim 150 nationaliteiten, aan de grens van Nederland en Duitsland. Enschede heeft veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Geen idee waar je moet beginnen? Bekijk hier een selectie van de must do’s voor jouw bezoek aan Enschede. Met deze tips pak je zeker weten de fijnste hotspots en highlights mee.

www.uitinenschede.nl 

Hengelo

Verras uzelf en maak kennis met het veelzijdige karakter van Hengelo. Hengelo is een echte evenementenstad. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, AmuSing Hengelo… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar ook buiten de evenementen hoef je je niet te vervelen in Hengelo! Er is voor iedereen op elk moment van de dag wat te doen. Musea, galerieën, tentoonstellingen, speelparadijzen, een bioscoop, theater, poppodium… Liever naar buiten? Ontdek dan de wandel- en fietsroutes van Hengelo Promotie. Verken het mooiste Tuindorp van Nederland, maak een stadswandeling of beleef de lente in het mooie Beckum en Oele!

www.hengelopromotie.nl 

Bookel is gloepens mooi

Haaksbergen

In het zuidoosten van Twente ligt het pittoreske dorp Haaksbergen. De omringende bossen, heidevelden, veengebieden en zandverstuivingen geven het dorp een bijzondere sfeer. Het Haaksbergse centrum combineert landelijke gemoedelijkheid met stedelijke voorzieningen. Leuke winkels, gezellige cafés en luxe restaurants bepalen het beeld. De geschiedenis herleeft bij de Museum Buurtspoorweg, waar nog altijd authentieke stoomlocomotieven rijden tussen Haaksbergen en Boekelo. De kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve horen ook bij de bijna 24.500 inwoners tellende gemeente.

http://www.vvvhaaksbergen.nl 

Delden

Delden ligt onder de ‘rook’ van grote broer Hengelo. De beste manier om dit eeuwenoude stadje te verkennen, is te voet. Wandelschoenen aan dus, maar wees gewaarschuwd: het is allemaal hartstikke cultuurhistorisch verantwoord. Voordat je het weet, steek je er nog iets van op ook.
Als je al rondstappend de Museumboerderij, het Zoutmuseum, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, de Oude én de Nieuwe Blasiuskerk hebt gezien, is het tijd voor iets anders. Er is nog genoeg te doen en te zien. Slenter over de Twentse Brocante Fair, het Cultureel Straatfestival, de maandelijkse streekmarkt of loop binnen bij een van de vele winkels of galerieën.

www.visithofvantwente.nl 

groepen

Typisch ’t Scharrelhoes

  • Kamperen in het groen
  • Ultieme gastvrijheid
  • Uitstekende faciliteiten
Beste Camping
Landschapscamping ’t Scharrelhoes
Landschapscamping ’t Scharrelhoes is tijdens de Zoover Awards 2018 uitgeroepen tot de nummer 3 camping van Nederland in de categorie medium camping, 16 tot 30 standplaatsen.